FBiH treba uplatiti RS oko 12 milijuna KM za 2021. godinu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

FBiH treba uplatiti RS oko 12 milijuna KM za 2021. godinu

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za četvrti kvartal ove godine.

21.09.2021. 14:16 / Izvor: Akta.ba

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH usvojio je danas odluku o prvom privremenom poravnanju za 2021. godinu temeljem koje Federacija BiH treba uplatiti Republici Srpskoj 11.927.411,02 KM.

Kako je propisano ovom odlukom privremeno poravnanje između korisnika raspodjele vrši se na teret tekućih prihoda od neizravnih poreza na Jedinstvenom računu UINO koji pripadaju FBiH prijenosom na račun RS.

"Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za četvrti kvartal ove godine. Prema utvrđenim koeficijentima, koji se izračunavaju temeljem krajnje potrošnje, u posljednjem tromjesečju Federaciji BiH pripadat će 62,52 posto prihoda, a Republici Srpskoj 33,93 posto prihoda, dok Brčko distriktu pripada zagarantiranih 3,55 posto prihoda s jedinstvenog računa", navodi se u saopćenju.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

UO UINO

Raspodjela sredstava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti