Alma Ras nagradila najbolje ideje u okviru prvog "Innovation Day-a"

22.09.2021. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras nagradila najbolje ideje u okviru prvog 'Innovation Day-a'
OTVORI GALERIJU

Uposlenici kompanije Alma Ras zajedno s menadžmentom kompanije obilježili su svoj prvi "Innovation Day".

Vožnjom žičarom uz najljepši pogled na panoramu Sarajeva, te laganom šetnjom do obližnjeg hotela na Trebeviću, uposlenici kompanije Alma Ras zajedno s menadžmentom kompanije obilježili su svoj prvi "Innovation Day". Ovom okupljanju i proslavi prethodio je interni poziv gdje su svi uposlenici, njih 1280, imali priliku da prijave svoje ideje na temu Uštede i Inovacije. Prijave su bile anonimne, te su članovi komisije sastavljeni od direktora sektora odabrali tri najbolja prijedloga na temu Uštede i tri najbolja prijedloga na temu Inovacije, a vlasnici najboljih su dobili vrijedne novčane nagrade. 

Novčanu nagradu na temu Inovacije za prvo mjesto dobila je Nisveta Zaimović iz sektora Proizvodnja, za drugo mjesto Neira Gurda iz sektora Finansije i računovodstvo, a treće mjesto podijelili su Nermina Kadrić, Mervana Muhović, Azra Kovačević i Enisa Hadrović iz sektora Prodaja i marketing, te Amra Đerzović iz sektora Proizvodnja. Na temu Uštede istakli su se Ali Agbar Mašić iz sektora Proizvodnja i Nihad Softić iz sektora Finansije i računovodstvo. Drugo mjesto osvojila je Mubera Operta iz sektora Proizvodnja, dok su treće mjesto podijelili kolege iz sektora Proizvodnja Aziz Zukić i Eldin Hasković.

"Kako kompanija Alma Ras u ključnim obećanjima svoje vizije i misije želi biti inovativni lider, Uprava kompanije podržava inovacije i ideje koje će nam pomoći da se razvijamo i rastemo. Ovom inicijativom želimo da podstičemo saradnju kako u kompaniji tako i sa svim zainteresovanim partnerima, u oblastima održivog razvoja, marketinga proizvodnje itd,", riječi su kojima se Rasim Memagić, izvršni direktor ove kompanije obratio okupljenim uposlenicima. Ovim priznanjima, nagrađeni uposlenici su dobili obećanje da će se u poslovni plan za narednu godinu isplanirati sredstva za implementaciju ideja.

S obzirom da ova kompanija promovira zdrave navike, ostatak dana iskoristili su za druženje i šetnju kroz prirodu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti