Egrlić: Raditi na uspostavljanju direktne avio-linije između BiH i Grčke

22.09.2021. 13:09 / Izvor: Akta.ba
Egrlić: Raditi na uspostavljanju direktne avio-linije između BiH i Grčke

Evidentno povećanje broja turista iz BiH koji ljetuju u Grčkoj.

Novoimenovan šef Odjeljenja za ekonomske i komercijalne poslove grčke Ambasade u BiH Jorgos Tosunis i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić ukazali su na značaj uspostavljanja direktne avio-linije.

Tosunis je istakao da bi direktna avio-linija doprinijela bržem protoku ljudi, kao i olakšala kontakte privrednika BiH i Grčke.

"Egrlić je rekao da bi uspostavljanje direkte avio-linije bilo dobro, jer je u posljednje vrijeme evidentno povećanje broja turista iz BiH koji ljetuju u Grčkoj", saopćeno je iz Komore.

Tosunis se saglasio sa činjenicom da je potrebno raditi na unapređenju vanjskotrgovinske razmjene organizovanjem različitih foruma i susreta, a kao uspješan primjer je naveo i poslovni forum iz 2016. godine kada je delegacija grčkih privrednika posjetila BiH, ali i godinu poslije organizovana uzvratna posjeta.

Egrlić je predstavio aktivnosti Komore, kako je izradila i različite studije digitalne transformacije društva BiH, te aktuelne pokazatelje spoljnotrgovinske razmjene BiH sa Grčkom, ističući da nivo robne razmjene ne odražava izuzetne prijateljske odnose dvije zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti