Za granični prijelaz "Svilaj" izdano odobrenje za upotrebu

28.09.2021. 14:40 / Izvor: Akta.ba
Za granični prijelaz 'Svilaj' izdano odobrenje za upotrebu

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja saopćilo je da su okončane aktivnosti i postupci u vezi s tehničkim pregledom građevinskih radova izvedenih na Graničnom prijelazu "Svilaj", te je izdano odobrenje za upotrebu.

Time je završen postupak koji je pokrenut po zahtjevu Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, čime je omogućeno korištenje ovog graničnog prijelaza sa stanovišta kvalitete izvedenih radova i sigurnosti.

Iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja ističu da su ranije izdata odobrenja za upotrebu dionice Autoputa "Odžak – Svilaj" investitora JP Autoceste Federacije BiH, te odobrenje za upotrebu mosta "Svilaj" preko rijeke Save, na čijem prijemu su radili nadležni organi iz Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je funkcionalni kompleks dionice autoputa, graničnog prijelaza i mosta preko rijeke Save, spreman za korištenje te će uveliko biti od pomoći za povezivanje Bosne i Hercegovine s međunarodnim prometnim koridorima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Fotografija: Večernji list

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti