Zaimović: Poslodavci su u pandemiji izgubili saradnju s Vladom ZDK

30.09.2021. 13:29 / Izvor: Fena
Zaimović: Poslodavci su u pandemiji izgubili saradnju s Vladom ZDK

Grupacije poslodavaca GPZDK koja djeluje pri Udruženju poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, održala je danas u Zenici redovnu sjednicu Skupštine, kojom je predsjedavala Alma Zaimović iz Kaknja.

Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona (GPZDK), koja djeluje pri Udruženju poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, održala je danas u Zenici redovnu sjednicu Skupštine, kojom je predsjedavala Alma Zaimović iz Kaknja.

Zaimović je, u izjavi novinarima nakon sastanka, istakla da su na ovom zasjedanju izabrali nova radna tijela te iskoristili priliku i da porazgovaraju sa svojim članovima, a sve s ciljem da "utvrde problematiku koja im je trenutno najveći teret".

"U pandemijskoj godini mi smo izgubili saradnju s Vladom ZDK. Ne održavaju se redovito sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća,  ne osjećamo se kao partner u vlasti i nameću nam se novi parafiskalni nameti na kantonalnom i federalnom nivou, koje mi ne možemo podnijeti", podvukla je Zaimović.

Volje li bi, istakla je, da te probleme s Vladom ZDK što prije riješe "na zajednički i najbolji mogući način".

"Želimo da ponovo uspostavimo saradnju kakva je i bila te da budemo ravnopravan partner, jer privreda je ključni faktor u ovoj državi i kao takvi trebamo biti prepoznati", poručila je predsjednica Skupštine GPZDK Zaimović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti