U toku Javni poziv za dodjelu 300.000.000 KM privatnim preduzećima i poduzetnicima

06.10.2021. 14:00 / Izvor: Akta.ba
U toku Javni poziv za dodjelu 300.000.000 KM privatnim preduzećima i poduzetnicima

Cilj dodjele finansijske pomoći po tom javnom pozivu je obezbjeđenje podrške privrednim društvima za očuvanje radnih mjesta.

Privredna komora FBiH obavijestila je privredne subjekte da je aktuelan Javni poziv za kandidovanje utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. budžeta FBiH za 2021. Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije ''Tekući transferi i drugi tekući rashodi - subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima".

Korisnici finansijske pomoći mogu biti privatna privredna društva osnovana po Zakonu o privrednim društvima sa sjedištem u Federaciji kojima je prema Klasifikaciji djelatnosti BiH 2010 glavna šifra djelatnosti dodijeljena od nadležnog Zavoda za statistiku, iz područja C - Prerađivačka industrija, izuzev oblasti: 10 (proizvodnja prehrambenih proizvoda); 11 (proizvodnja pića) i 12 (proizvodnja duhanskih proizvoda), te da nemaju neizmirenih obaveza po osnovu direktnih i indirektnih poreza, saopćili su iz PKFBiH.

Javni poziv odnosi se na privredna društva kojima nije dodjeljena finansijska pomoć po Uredbi o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19 za 2020.

Cilj dodjele finansijske pomoći po tom javnom pozivu je obezbjeđenje podrške privrednim društvima za očuvanje radnih mjesta. Finansijska pomoć se može koristiti isključivo za isplate.

Ukupan iznos predviđenih grant sredstava podrške je 30.000.000 KM, a maksimalan iznos koji se može dodijeliti jednom korisniku ne može preći iznos od 700.000 KM.

Poziv je otvoren 21 dan od datuma objave.

Svi uvjeti za prijavu, kriteriji i neophodna dokumentacija po ovom javnom pozivu dostupni su na zvaničnoj web stranici FMERI.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti