Škola Šip

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano 90 učenika, stiže prva oprema

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano je 90 učenika, a ovih dana stiže i prvi školski inventar i oprema.

19.10.2021. 11:39 / Izvor: Akta.ba

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano je 90 učenika, a ovih dana stiže i prvi školski inventar i oprema.

"Ovo je najbolja škola u koju sam ušao sa izvanrednim arhitektonskim rješenjima", kazao je dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović koji je i predsjednik Komisije koja će u narednih nekoliko dana okončati tehnički prijem objekta ove škole.

Danas su školu posjetili premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo.

"Školu danas upisujemo u registar koji vodi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje. Za sada je prijavljen solidan broj djece, ali očekujemo da se prijavi još učenika. Škola ima izuzetno dobre uslove i biće primamljivo učiti i podučavati u ovakvom ambijentu. Djeca će od 1. novembra krenuti u ovu školu. Za dobre uslove je najvažniji dobar prosvjetni radnik, motiviran učenik, te siguran i topli ambijent. To ćemo sve imati, i ovo će biti najbolji primjer kako trebaju da izgledaju ostale škole u Kantonu Sarajevo", naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Premijer Forto je najavio još jedan projekt koji će biti sastavni dio ovog objekta, a riječ je o vrtiću.

"Naša namjera je da ubrzamo izgradnju vrtića. Nastojat ćemo da početkom sljedeće godine otvorimo vrtić koji je predviđen projektom, a u skladu sa zahtjevima stanovnika. I vrtić će, kao i škola, biti jedan od najmodernijih u Kantonu Sarajevo", istakao je premijer Forto.

Dio opreme koji je stigao u školu obezbijedila je i Općina Centar.

"Škola na Šipu je završena i oprema stiže. Opremili smo jedan kabinet i još uvijek stižu neophodni inventar i oprema, kako bi škola spremno dočekala prve đake", kazao je načelnik Mandić.

Predsjedavajući Đozo je izrazio zadovoljstvo završetkom izgradnje ove obrazovne ustanove.

"Za školu smo se borili od 2008. godine. Naša motivacija je bila ta što je Šip naselje koje se najbrže širi na području naše općine", istakao je, ovom prilikom, predsjedavajući Đozo.

Vršilac dužnosti direktora ove škole Damir Ovčina je najavio kako će tokom sljedeće sedmice roditelji koji su iskazali interes za upis djece biti pozvani da posjete školu.

PREUZMI DOKUMENTE:
skola1.jpg
skola_22.jpg
skola3.jpg
skola4.jpg
PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti