Na EXPO 2020 izložbi u Dubaiju predstavljeno samo najbolje od 190 država svijeta

24.10.2021. 10:35 / Izvor: Fena
Expo2020

Očekuje se će tokom šest mjeseci EXPO, koji će biti zatvoren 31. marta, privući 25 miliona posjetilaca.

Jedan od najvećih svjetskih događaja održava se ove godine u Dubaiju, izložba je to EXPO 2020 na kojoj je više od 190 zemalja svijeta predstavilo svoje najveće potencijale.

 

Impozantna je to svjetska, kulturna i poslovna manifestacija koju je posjetila ekipa Fene, a njena tema je "Spajanje umova, kreiranje budućnosti" s tri podteme - Održivost, Prilike i Mobilnost.

Ovom glavnom temom izložbe želi se potaknuti globalna kreativnost i stvaranje novih partnerstava u cilju napretka i progresa, a na njoj će biti omogućen najveći susret poslovnih ljudi, razmjene iskustava, inovacija, savremene proizvodne tehnologije, menadžera i mladih poslovnih početnika u biznisu.

Svaka država otvorila je svoje paviljone što je i prvi put u historiji svih svjetskih izložbi.

Države izlagači će posjetiteljima ponuditi svoja kulturna, poslovna iskustva, prilike i inovacije.

Upravo inovacija je riječ koja se najčešće čuje tokom prolaska brojnim paviljonima.

Svaka od zemalja potrudila se ponuditi i na savremeniji način koristeći najveća tehnološka dostignuća pokazati svoje turističke ljepote i poslovne mogućnosti.

Svaki dan obiluje novim događajima, pa je tako moguće vidjeti plesače i svirače iz različitih država koji prolaze između paviljona, a tu su i ulični festivali, predstave, predavanja, parade, koncerti i drugi sadržaji.

Deset tematskih sedmica EXPO-a pokrivat će čitavih šest mjeseci izložbe, predstavljajući izazove s kojima se čovječanstvo suočava kroz ekonomsku, kulturnu, ekološku i društvenu perspektivu.

Među 190 paviljona je i onaj Bosne i Hercegovine koji je otvoren za posjetitelje, ali još uvijek nije ispunjen sadržajima.

Posjetitelji za sada mogu vidjeti fotografije na kojima su predstavljeni turističke atrakcije i potencijali BiH. Bosna i Hercegovina učestvuje u području "Prilike" pod sloganom "A meeting point of Western and Eastern civilisations".

Očekuje se će tokom šest mjeseci EXPO, koji će biti zatvoren 31. marta, privući 25 miliona posjetilaca, privatnih i poslovnih subjekata, predstavnika nacionalnih vlada zemalja i drugih, a tu su i virtualni posjetitelji što je odlična prilika za sve učesnike da svoje zemlje predstave na najbolji mogući način.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti