Novoimenovana ambasadorica BiH u Parizu posjetila VTK/STK BiH

27.10.2021. 16:05 / Izvor: Akta.ba
Bojana Kondić Panić

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Ahmet Egrlić održao je danas sastanak s novoimenovanom ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Parizu.

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Ahmet Egrlić održao je danas sastanak s novoimenovanom ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Parizu, gospođom Bojanom Kondić Panić, prije njenog odlaska na dužnost u Francusku.

Na sastanku je predsjednik prije svega čestitao novoimenovanoj ambasadorici na imenovanju i zahvalio se na posjeti Komori, nakon čega je predstavio i aktuelne pokazatelje vanjskotrgovinske razmjene BiH sa svijetom, sa posebnim naglaskom na razmjenu sa Francuskom, ističući kako je potrebno intenzivnije raditi na njenom unapređenju, budući da potencijali za isto postoje.

Na kraju sastanka predsjednik Egrlić je ambasadorici poželio sretan i uspješan rad u Parizu, na čemu se ona iskreno zahvalila, kao i na samom prijemu, te pohvalila napore koje Komora ulaže kako bi se bh. privrednicima omogućilo lakše poslovanje, odnosno razvijanje i proširivanje izvoznih tržišta promoviranjem svojih proizvoda i usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti