Institut za zdravlje i sigurnost hrane će povećati svoju prisutnost u Tešnju

28.10.2021. 09:43 / Izvor: Fena
Općina Tešanj

Izražena je obostrana želja da intenziviranje saradnje donese dobrobit stanovnicima Općine Tešanj.

 Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić bio je domaćin delegaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) iz Zenice, koju je predvodio direktor Instituta Senad Huseinagić.

Cilj posjete je unapređenje saradnje INZ-a sa tom lokalnom zajednicom. U proteklim danima već je održan stručni skup za peradare sa tog područja, a namjera obje strane je da se saradnja unaprijedi i obogati.

Po riječima načelnika Huskića razgovarali su o projektima na kojima INZ i Općina Tešanj mogu zajedno sarađivati ili već jesu sarađivali.

"Neki od konkretnih projekata na kojima planiramo saradnju jesu uspostava mreže stanica za uspostavu polena, agrometeoroloških stanica, edukacije poljoprivrednika, podrška u nadzoru kvalitete vode u lokalnim vodovodima i slično", rekao je Huskić.

Izražena je obostrana želja da intenziviranje saradnje donese dobrobit stanovnicima Općine Tešanj.

"Institut je u svojoj misiji u službi zaštite građana, organa vlasti i privrede. Tešanj je, možda, najbolji primjer gdje sve to troje spojeno. Institut je do sada sarađivao sa institucijama i firmama u Tešnju. Bavimo se poslovima koji trebaju doprinijeti boljitku građana na području cijele BiH", istakao je direktor Huseinagić, saopćeno je iz INZ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti