Vlada HBŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za pomoć privredi

05.11.2021. 07:58 / Izvor: Fena
Vlada HBŽ

Sredstva za realizaciju ove odluke planirana su u proračunu Ministarstva gospodarstva HBŽ-a za 2021. godinu u iznosu od 534.300 KM.

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je donijela Odluku o davanju suglasnosti na raspodjelu sredstava korisnicima Programa poticaja gospodarstvu, a u cilju ublažavanja štete uzrokovane pandemijom koronavirus.

Sredstva za realizaciju ove odluke planirana su u proračunu Ministarstva gospodarstva HBŽ-a za 2021. godinu u iznosu od 534.300 konvertibilnih maraka, te će uskoro biti isplaćena korisnicima spomenutog programa.

Razmatrano je Izvješće o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine. Vlada je razmatrala i primila k znanju Izvješće Radnog tijela Vlade HBŽ-a po koncesijskom predmetu gospodarskog društva "Kamen dent" d.o.o. Mostar, kao i Izvješće o provedenom postupku nabave udžbenika za učenike I. razreda osnovnih škola Hercegbosanske županije u školskoj 2021./2022. godini.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće pričuve proračuna Hercegbosanske županije za 2021. godinu u iznosu od 20.000 KM Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ. Razlozi za donošenje ove odluke nalaze se u činjenici da je tijekom 2021. godine Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a instaliralo i pustilo u funkciju sustav videonadzora na području HBŽ-a te je zbog toga došlo do povećanja opsega posla oko ažuriranja prekršajnih naloga, a samim time i do potrebe nabave dodatne uredske opreme.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije je u ovoj godini na magistralnom putu M-16 Šujica-Kupres i magistralnom putu M-6.1 Livno – Tomislavgrad, u mjestu Lopatice, postavilo i pustilo u rad sustav za nadzor prometa (Smart Eye).
 

"Na koncu sjednice Vlada HBŽ-a je utvrdila prijedlog Odluke o imenovanju povjerenstva za davanje stručne ocjene o usklađenosti zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole s dokumentima prostornog uređenja šireg područja. Spomenuti prijedlog odluke u formi nacrta bit će upućen u daljnju skupštinsku procedure", priopćila je Vlada HBŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti