DHL Express Sarajevo nakon poplava uspostavio servis u rekordnom vremenu

10.11.2021. 11:31 / Izvor: Akta.ba

Iza uposlenika DHL-a ponedjeljak, 08.11.2021. godine, je bio kao novi početak.

Iza uposlenika DHL-a ponedjeljak, 08.11.2021. godine, je bio kao novi početak. Mediji su već izvještavali o problemima koje su uzrokovale poplave u Bosni i Hercegovini, a posebno u industrijskoj zoni Rajlovac u Sarajevu, gdje je smješten centralni objekat DHL International d.o.o. gdje se nalazi skladište i upravna zgrada, a koja je svečano otvorena u oktobru 2017. godine.

Nažalost, u petak smo svjedočili devastaciji koju su obilne padavine i problemi sa izljevanjem rijeka iz korita napravili na ovom području i kompletan prizemni dio objekta je afektiran jer je voda prodrla u sve prostorije.

Zahvaljujući prisebnosti i požrtvovanosti radnika DHL-a koji su na posao došli u petak u ranu jutarnju smjenu, uvidjevši da se približava vodena stihija i da se blokiraju prilazi zgradi, pravovremenom akcijom je spriječena veća katastrofa.

"Sve pošiljke naših klijenata su smještene na više pozicije, kao i radna oprema, tako da je izbjegnut najgori scenario. Već u podnevnim satima u petak, 05.11.2021. godine, voda je prodrla u sve prostorije, a ulaz i izlaz iz zgrade je bio nemoguć bez posebne opreme. Najvažnije je da ljudski životi nisu ugroženi i da smo uspjeli sve evakuisati na vrijeme, prije mraka", kazali su iz DHL-a.

Fotografije dijelom pokazuju razmjere poplave.

Sa sanacijom vrijedni tim DHL-a je započeo još u subotu, a u nedelju u velikoj akciji je urađena selidba kompletne opreme i osoblja iz prizemlja, izvršena preraspodjela radnih mjesta i organizacije, iznova re-instalirana telekomunikacijska oprema, te očišćene prostorije, skladište i prilazi zgradi.

"Zahvaljujemo se svim kolegicama i kolegama, klijentima i poslovnim partnerima na riječima podrške, pomoći i razumijevanju. U ponedjeljak, 08.11.2021. godine, svi smo bili na poslu, servis u potpunosti otvoren i funkcioniše u cijeloj BiH. Napravili smo jedan od rekordnih dana u svim parametrima poslovanja, kako bismo smanjili zaostatak od petka", naglasili su iz DHL-a.

Ispunili smo DHL misiju: Conecting People. Improving Lives.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti