Međusektorska radna grupa ZDK održala sastanak

17.11.2021. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Međusektorska grupa

Međusektorska radna grupa za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih nastavlja svoje djelovanje.

U hotelu Ibis - Sarajevo, 09. i 10.11.2021. godine održan je peti sastanak Međusektorske radne grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u skladu sa potrebama tržišta rada Zeničko-dobojskog kantona. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija i institucija iz Zeničko-dobojskog kantona: Privredna komora ZDK, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Pedagoški zavod Zenica, Porezna uprava ZDK, JU Služba za zapošljavanje Zenica, kompanije: Alma-Ras Visoko, Aquaterm Olovo, Tisa Komerc doo Žepče. 

Prvi dan, nakon uvodnih riječi predsjednice Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona,  Diane Babić i pomoćnice ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  Zeničko-dobojskog kantona, Bernadete Galijašević, rad u radnim grupama je rezultirao prezentovanjem zaključaka od strane voditelja radnih grupa: Hajrije Hodžić i Nedžada Jusufhodžić iz Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

Drugi dan, održana je radionica na temu Javnog zagovaranja, koju je predvodila Elma Demir, angažovana konsultantica od strane organizacije HELVETAS, Moja Budućnost.

Međusektorska radna grupa za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih nastavlja dalje svoje djelovanje – sa zagovaranjem za unapređenje pozitivno-pravnih propisa u cilju realizovanja dugoročnih i održivih rješenja, te u skladu s tim je zaključeno da se nastavlja sa daljnjim projektnim aktivnostima u cilju potrebe mijenjanja pojedinih članova Zakona o porezu na dohodak i Zakona o porezu na dobit, te animiranje nadležnih Ministarstava za uključenje u nevedene procedure.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti