Imenovan ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH

17.11.2021. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Zavod za javno zdravstvo

Skočibušić je na sjednici Upravnog vijeća prezentirao Plan rada i razvoja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH za period 2021-2025. godine.

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH je na sjednici održanoj u utorak, 16.11.2021. godine u Sarajevu, imenovalo Sinišu Skočibušića za ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH na mandatni period od četiri godine. Skočibušić je obnašao funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH od 01.06.2021. godine.

Nakon što je imenovan na mjesto ravnatelja, Skočibušić se zahvalio svim prisutnim na ukazanom povjerenju istaknuvši kako će se u budućnosti zalagati za jačanje kako Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, tako i cjelokupnog javnog zdravstva, koje se pokazalo kao jedan od glavnih aktera i nosilaca ove najveće krize koja je pogodila cijeli svijet.

Skočibušić je na sjednici Upravnog vijeća prezentirao Plan rada i razvoja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH za period 2021-2025. godine.Siniša Skočibušić, dr.med. rođen je 1981. godine u Mostaru. Osnovnu školu, Gimnaziju i Medicinski fakultet završio je također u Mostaru, gdje je i magistrirao na poslijediplomskom studiju Medicinska skrb i javno zdravstvo. Specijalizirao je iz oblasti infektologije, subspecijalizirao intenzivnu medicinu, a postdiplomski doktorski studij iz oblasti Biomedicine završava na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Viši je asistent na Katedri za infektologiju Medicinskog fakulteta u Mostaru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti