Objavljen poziv za učešće na EXPO 2020, birat će se 80 kompanija

22.11.2021. 20:41 / Izvor: Akta.ba
expo poziv

Ministarstvo privrede KS objavilo je danas Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai.

"Pozivamo sve privredne subjekte koji ispunjavaju kriterije prijave za učešće da se prijave i predstave svoje poslovanje u sklopu EXPO 2020 Dubai biznis programa", poručio je ministar privrede Adnan Delić.

Odabrani poslovni subjekti dobit će paket podrške za učešće koji je detaljno objašnjen u tekstu ovog Poziva, a između ostalog podrazumijeva avio kartu, vizu i putničko osiguranje za jednu osobu, pet noćenja u hotelu, prevodioca, vodiča i mnoge druge administrativno – tehničke usluge.

Na osnovu ovog Poziva izvršit će se izbor do 80 privrednih subjekata iz sedam perspektivnih industrija (navedenih u nastavku Poziva), turističkih zajednica i preduzeća koja imaju spremne investicijske projekte za prezentaciju kako bi se predstavile na EXPO 2020 Dubai u okviru Biznis programa. Prijavom navedeni subjekti mogu aplicirati za paket podrške za učešće na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

Prijava na ovaj Poziv moguća je isključivo putem online aplikacije https://expo2020bih.ba/biznis-program/ u prvoj fazi, dok će izbor privrednih subjekata, odnosno pregled online prijava, obradu i kontrolu podataka, te ocjenu o ispunjavanju uslova raditi Komisija imenovana rješenjem Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo će u I FAZI IZBORA objaviti Listu privrednih subjekata koji su online aplicirali putem web aplikacije s ukupno ostvarenim bodovima, dok će u II FAZI IZBORA pozvati privredne subjekate s Liste privrednih subjekata da dostave potrebnu dokumentaciju koja se traži ovim Pozivom u roku u kojem odredi Ministarstvo u svom Obaviještenju upućenom za dostavu propisane dokumantacije.

Privredni subjekti koji ne budu izabrani kroz ovaj Poziv, mogu o svom trošku učestvovati na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo putem organizatora Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai snosit će troškove zakupa prostora paviljona Bosne i Hercegovine i za privredne subjekte koji ne prođu Poziv, te će ga shodno tome moći koristiti za sastanke prema raspoloživim terminima.

Osim toga, privredni subjekti koji o svom trošku budu na ovom sajmu od organizatora EXPO Dubai 2020 LLC-SO na paviljonu BiH imat će podršku koja podrazumijeva salu za održavanje B2B sastanaka prema raspoloživim terminima, opremu u sali, led ekran za prezentaciju, računar, internet, printer, IT podršku, te administratvnu podršku za procedure i prijave B2B aplikaciji.

Rok za online popunjavanje web aplikacije je sedam dana od dana objave ovog Poziva, odnosno do 28.11.2021. godine do 23:59 sati.

Poziv je objavljen i na web stranici www.expo2020bih.ba.

Za sve informacije vezane za ovaj Poziv zainteresovani se mogu javiti na e-mail biznis.expo@mp.ks.gov.ba ili pozvati na kontakt telefon 033/562-117.

expo poziv

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti