I ovog vikenda punkt za vakcinaciju u Importanne Centru

30.11.2021. 14:40 / Izvor: Akta.ba
Vakcinacija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo peti vikend zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima".

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo peti vikend zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima".

Prošlog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Centru, gdje je aplicirano ukupno 526 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Ovog vikenda, 4. i 5. decembra, akcija se nastavlja u istom centru.

Onima koji se odluče vakcinisati u Importanne centru na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a svima koji pristupe vakcinaciji, ovaj centar je omogućio besplatan cjelodnevni parking i osvježenje.

Treću dozu u Kantonu Sarajevo mogu primiti svi punoljetni građani sa vakcinom po izboru.

Iz Kriznog štaba naglašavaju kako za one koji su prebolovali Covid, pa se vakcinisali sa obje doze, još uvijek nema preporuka za treću dozu.

Na punktovima u tržnim centrima vakcinisano je preko 2.500 osoba.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te podsjećaju da je obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti