Ovog vikenda u centru Bingo u Vogošći vakcinisano 268 osoba

13.12.2021. 07:45 / Izvor: Akta.ba
vakcinacija

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i ovog vikenda organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i ovog vikenda organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

Vakcinacija se vršila na punktu u centru Bingo u Vogošći, gdje je aplicirano ukupno 268 doza. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za sedam prethodnih vikenda vakcinisano oko 4.000 osoba na ovim lokacijama, uključujući i vakcinaciju studenata u Homework HUB-u prošlog četvrtka i petka.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcina je na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti