KVENTUM realizovao internu obuku za zaposlenike Mreže za izgradnju mira

17.12.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
kventum
OTVORI GALERIJU

Poslovno-edukativni centar KVENTUM uspješno je realizovao dvodnevnu internu obuku za zaposlenike Udruženja "Mreža za izgradnju mira".

U Vitezu – Etno selo "Čardaci" u period 11. – 12.11.2021. Poslovno-edukativni centar KVENTUM uspješno je realizovao dvodnevnu internu obuku za zaposlenike Udruženja “Mreža za izgradnju mira” pod nazivom "Razvoj timskog rada i 'soft skills' vještina  u savremenom radnom okruženju".

Tokom obuke obrađene su sljedeće oblasti:

- Kako izgraditi kvalitetni tim koji uči?

- Poboljšanje radnih performansi i rješavanje problema

- Efikasno upravljanje konfliktima i jačanje profesionalnih odnosa

- Principi povećanja lične motivacije i produktivnosti

Internoj obuci prisustvovalo je 9 zaposlenika.

Utisci i komentari učesnika

- Organizacija na zavidnom nivou, profesionalnost predavača, efikasnost i posvećenost.

 - Lično sam dobila dosta uvida i informacija. Proširila spektar znanja. Odnos predavača je veoma dobar, profesionalan i kvalitetan.

 - Odličan predavač, vrlo fleksibilan, prenosi svoja iskustva i znanja. Sjajan edukator. Dobila sam od edukacije znanja kako da se lično unaprijedim u svim poljima.

 - Posebno sam zadovoljna načinom organizacije igara. Nemam ništa za izdvojiti da sam nezadovoljna.

 - Slušao nas je, pratio naše potrebe. Osvijestila sam neke probleme i dobila načine kako ih savladati.

 - Jako korektan odnos, sam pristup predavača tokom trajanja edukacije u smislu prisutnosti, stručnosti i razumijevanja učesnika.

Cjelokupni program obuke bio je zasnovan na principima praktičnih modela za traženje rješenja, gdje su se kroz partnerski, ciljem usmjeren proces koristile multimodalne metode kako bi se pomoglo zaposlenima da razviju svoje poslovne kapacitete, uklone psihološke blokade koje stoje na putu ostvarenja poslovnih ciljeva te unaprijede željene vještine.

Obuka je realizovana kroz dualno strukturisanje procesa kako bi se istovremeno radilo na promjeni kognitivnih (misaonih) procesa i bihejvioralnih (ponašajnih) aspekata ličnosti radi što efikasnijeg unapređenja željene vještine.

Tokom obuke korišteni alati za osvještavanje vrlo važnih skrivenih obrazaca i fenomena timskog rada, poput kvaliteta svjesnosti, integriteta, vizije, služenja, otvorenosti, karaktera, kognitivnih šema, sistemskog razmišljanja, dijaloga, etike i drugih na kojima se zasnivaju uspješne organizacije.

Osnovne karakteristike interne obuke bile su zajednički interaktivni rad između učesnika i voditelja prema programu rada, razmjena iskustva iz svakodnevnog radnog okruženja, pozitivna prijateljska atmosfera i ugodno druženje tokom obuke.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i voditelju obuke na uspješno realizovanoj internoj obuci i radujemo se novom zajedničkom učenju, druženju i razmjeni iskustava u budućnosti, saopćeno je iz Kventuma.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti