Express consulting organizovao poslovne susrete bjeloruskih i bh. privrednika

21.12.2021. 15:05 / Izvor: Akta.ba
Express consulting
OTVORI GALERIJU

Privredna delegacija Bjelorusije, koju predvodi Privredna komora ove države, boravi u poslovnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Privredna delegacija Bjelorusije, koju predvodi Privredna komora ove države, boravi u poslovnoj posjeti Bosni i Hercegovini. U okviru te posjete u Sarajevu je održan sastanak na kojem su prisustvovali bjeloruski i privrednici iz naše zemlje. Organizator i glavni koordinator ovih velikih poslovnih susreta je bh. kompanija „Express consulting", koja se, inače, bavi dovođenjem stranih investicija u našu zemlju i predstavljanjem naših privrednih potencijala.

Na današnjem susretu privrednici iz BiH i Bjelorusije međusobno su predstavili potencijale iz oblasti obrazovanja, industrije, tehnologije, građevinarstva, turizma i zdravstva.

U tom smislu na današnjem poslovnom forumu zaključeno je to da je vrlo moguće uspostaviti vrlo dobru saradnju kompanija iz oblasti turizma, ali i industrije, tehnologije...

Vrlo značajno za obje države je i to da je ovaj susret iskorišten za uspostavljanje suradnje i budućeg partnerstva privrednih komora Bjelorusije i BiH.

Direktor "Express consultinga" Kemal Muratović, rekao da su privredne komore potpisale i protokol o suradnji, a posjeta bjeloruskih privrednika će rezultirati i izradom plana saradnje i razvoja odnosa dvije države.

euroexpres susreti kompanija

"Na osnovu aktivnosti naše kompanije „Express consultinga" potpisani su memorandumi o saradnji. Naši privrednici su pozvani u poslovnu posjetu Bjelorusiji. Potpisan je sporazum o razmjeni studenata između bjeloruskog Državnog univerziteta „Francisko Skorina" i Internacionalnog univerziteta Burch. Također, potpisivanjem protokola dogovorena je i suradnja turističkih kompanija i agencije Bjelorusije i BiH... Ovo je prilika našim kompanijama da ostvare poslovanje na jedno veliko tržište, koje se proteže na sve zemlje bivšeg sovjetskog saveza. Drago nam je da smo kao kompanija u prilici organizirati ovakve poslovne surete i nadam se da će ih u budućnosti biti što više, jer samo na taj način možemo očekivati dolazak investitora u BiH, ali i pronalazak novih tržišta za naše domaće firme", rekao je Muratović.

Predstavnici iz Republike Bjelorusije su : Državni univerzitet Francisko Skorina u Gomelju Republika Bjelorusija - Čerepko Stanislav Aleksandrović, Privredna komora Republike Bjelorusije, direktorica Filonova Marina Vladimirovna, predstavnica za strane i ekonomskeodnose Veronika Lisitskaya, JSC "Gomelstroymaterialz" Republika Bjelorusija Ženomski Stanislav generalni direktor, UZ Sanatorium "Mashinostrotel" direktorica Zvenigorodskaya Natalia , JSC "Rechitiskz Hardware Plant" Republika Bjelorusija- predstavnik šef WPP i odjela za prodaju Belsky Vitalz Anatolyevich, Vex Port - direktor firme Vailupov Aleksej

Predstavnici bosanskohercegovačkih kompanija : Express Consulting d.o.o. Sarajevo- Generalni direktor Kemal Muratović, NGRN d.o.o. ( Nova geopolitička istraživačka mreža ) Sarajevo - direktor Samus Mykhailo, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine - direktor sektora za energetiku Hodžić Armin,  Energoinvest d.d. - predstavnik Senad Tasaković, Energoinvest SUE d.d. - direktor Suzan Hota, tehnički direktor Dejan Grubić,  BURCH International - Univerzitetski rektor Mersid Poturak, šef ureda za marketing i odnose sa javnošću Admir Salihagić, Pomoćnik ministra za saobraćaj - Emir Hota , Turistička Agencija BH PASSPORT - direktor Sead Krupalija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti