Vlada SBK izdvojila 46.000 KM za sedam skijališta

23.12.2021. 14:46 / Izvor: Fena
Bojan Domić

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Vlada Srednjebosanskog kantona (SBK) usvojila je danas jednoglasno odluku o financijskoj potpori skijalištima u županiji.

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Vlada Srednjebosanskog kantona (SBK) usvojila je danas jednoglasno odluku o financijskoj potpori skijalištima u Kantonu.

Njom je za sedam skijališnih centara izdvojeno ukupno 46.000 KM.

Koordinator HDZ-ovih ministara u Vladi SBK Bojan Domić u prijašnjim pokušajima bio je protiv, a danas je glasovao za tu odluku.

"Da nismo ova sredstva danas dodijelili, ona bi ostala u proračunu i ne bi ih dobio nitko. Između toga i ove odluke, koja je loša, izabrali smo manje lošu, da skijaški centri dobiju nešto. Nažalost, i ovdje kasnimo, jer su njima sredstva trebala u osmom ili devetom mjesecu, ali bolje ikad, nego nikad", rekao je Domić.

Dodao je kako su sredstva premala i loše strukturirana. 

"Svjesni smo da su skijališta dobila mrvice. To su sredstva namijenjena ski centrima, a resorni ministar gospodarstva tu je svrstao još i smještajne i ugostiteljske kapacitete, što po meni ne treba stavljati u istu ravan. Mi smo tražili da sredstva budu veća, i danas to mislimo", kazao je Domić.

Prema njegovim riječima, svi u Kantonu se ponose skijalištima, a kad im treba pomoći, onda dobiju mrvice.

"Ako pričamo o naših sedam skijaških centara, razvoju skijališta, onda se tako moramo i odnositi prema njima. Svi se ponosimo Vlašićem, Vranicom, Busovačkim stajama, a kad im trebamo nešto dati, onda to bude osam ili devet tisuća maraka za jednu godinu, a samo na ovoj vladi bilo je dosta tih izdvajanja za gospodarstvo, gdje smo vidjeli da mali subjekti koji nisu ni blizu tog značaja dobiju puno više", kazao je Domić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti