ljekari

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Doboj kupuje stanove ljekarima

Da bi ljekare specijaliste, zaposlene u Domu zdravlja i bolnici "Sveti apostol Luka" zadržali da žive u Doboju, lokalna vlast je odlučila da im kupi stanove, te im obezbijedi godišnje besplatne parking karte.

28.12.2021. 13:21 / Izvor: Nezavisne novine

Da bi ljekare specijaliste, zaposlene u Domu zdravlja i bolnici "Sveti apostol Luka" zadržali da žive u Doboju, lokalna vlast je odlučila da im kupi stanove, te im obezbijedi godišnje besplatne parking karte.

"Kroz javni poziv koji mora da uslijedi biće definisani kriterijumi, i obaveze koje ljekari specijalisti imaju prema gradu. Ako grad finansira prvu stambenu jedinicu i oni će imati obavezu prema Doboju, tj. prema građanima da vjerovatno na period od 20 godina ostanu u gradu i da budu na raspolaganju u javnim ustanovama našim sugrađanima. Danas je donesena odluka o prvih 20 stambenih jedinica... Kada vidimo da i veće lokalne zajednice se susreću sa problemom da poslije 15 časova nemaju pedijatra, nemaju određene specijaliste, želja i opredjeljenje Skupštine grada i mene lično je da stimulišemo da žive u gradu Doboju, da ih na taj zadržimo kroz obezbjeđivanje prve stambene jedinice", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ova odluka nije dobila podršku svih odbornika.

"Sigurno sam za to da doktori ostaju ovdje, da ne odlaze, ako će ta odluka pomoći tome da ih zadržimo to je dobro, međutim sve što ima veze sa kupovinom stanova, izmjenama regulacionih planova i bilo čega u Doboju miriše na nešto nečasno", rekao je Vedran Gligorić, odbornik SP-a koji je tokom glasanja bio uzdržan.

Na današnjem, osmom zasjedanju lokalnog parlamenta odluka o sufinansiranju kupovine stanova za stotinu mladih bračnih parova zbog rasta cijene kvadrata stambene jedinice pretrpjela je promjene.

"Sada nije moguće u iznosu od 1600 KM po kvadratnom metru obezbijediti novoizgrađenu stambenu jedinicu u gradu Doboju. Ta komercijalna cijena kreće se između 1800 KM i 2100 KM, i Skupština je donijela odluku da je 1800 KM cijena koju grad i mladi bračni parovi finansiraju", rekao je Boris Jerinić.

Odbornici su između ostalog usvojili i budžet grada za 2022. u iznosu od 54 miliona KM, zatim odluku o osnivanju slobodnih zona u Ševarlijama, Podnovlju i Velikoj Bukovici.

 

 

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti