Otvara se nova fabrika: Kamp prikolice iz Viteza prodavat će se širom svijeta

18.01.2022. 13:46 / Izvor: Faktor
Derubis

U Vitezu je održano prvo okupljanje distributera kompanije Derubis, koja se bavi proizvodnjom jahti i kamp prikolica.

U Vitezu je održano prvo okupljanje distributera kompanije Derubis, koja se bavi proizvodnjom jahti i kamp prikolica, piše Faktor.

Na okupljanju su bili prisutni generalni distributer za EU i Rusiju (ALBE Alliance grupa) i ostali distributeri iz Njemačke, Švicarske, Holandije, Belgije, Litvanije, Rusije, Češke republike, Slovenije, Hrvatske, kao i Saudijske Arabije.

Privatnim avionom u BiH tako su doletjeli vlasnici ALBE Alliance grupacije - Alexander Scherger i njegova supruga Beata Scherger.

Povod okupljanja bio je dogovor za poslovanje u narednim godinama, kao i obilazak nove fabrike Derubis, koja se početkom februara ove godine otvara u Vitezu.

"Otvaranjem ove fabrike stvaramo preduvjete za proizvodnju 500 Derubis kamp prikolica na godinu. Naravno da uz ovakav razvoj i ambiciozan plan ide i otvaranje novih radnih mjesta. U novoj fabrici imat ćemo 30 novih radnika. Moramo nešto poduzeti ako ne želimo da svi odu iz Bosne i Hercegovine. Otvarati nova atraktivna radna mjesta. U novoj fabrici će se praviti isključivo kamp prikolice, kao i namještaj za njih, ali i jahte", izjavio je Denis Kraljević, suosnivač i direktor kompanije Derubis.

Prvi čovjek uspješne firme iz Viteza ističe da su već osigurali tržište za sve jahte i kamp prikolice.

"Najviše ide u Njemačku, Rusiju, Švicarsku, Francusku, Norvešku, ma širom cijele Evrope. Šta ćemo praviti nakon jahti i kamp prikolica? Možda nešto što leti", kroz smijeh kaže Kraljević koji je dodao da u 2022. godini planiraju izradu sedam jahti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti