Veliki odaziv Livnjaka, budućih korisnika nove gradske tržnice

04.02.2022. 08:10 / Izvor: Fena
gradska tržnica

Foto: fena

U okviru projekta "Inovativna Gradska tržnica" kojeg podupire Europska unija, a realizira Grad Livno, na javni poziv za odabir korisnika infrastrukture gradske tržnice odazvao se veliki broj Livnjaka.

U okviru projekta "Inovativna Gradska tržnica" kojeg podupire Europska unija, a realizira Grad Livno, na javni poziv za odabir korisnika infrastrukture gradske tržnice odazvao se veliki broj Livnjaka.

Gradsko povjerenstvo u četvrtak je donijelo zaključak o odabiru korisnika, za njih 54, koji će izgradnjom nove gradske tržnice pod određenim uvjetima imati na raspolaganje štandove, rashladne vitrine, te će postati korisnici aplikacije za upravljanje tržnicom u Livnu.

"Oni ostvaruju pravo na umanjenje naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 30 posto u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama, ostvaruju pet puta godišnje besplatnog korištenje štanda korisnicima koji naprave rezervaciju štanda putem digitalne platforme te  pristup aplikaciji za upravljanje tržnicom", istaknuto je iz Ureda livanjskoga gradonačelnika Darke Čondrića.

Po njegovim riječima,  izgradnjom nove gradske tržnice povećala bi se proizvodnja poljoprivrednih proizvoda na lokalnoj razini, osigurao lakši plasman proizvoda, a privuklo bi i veći broj proizvođača i kupaca na tržnici.

Projekt "Inovativna Gradska tržnica" Grada Livna je podržan kroz projekt EU4AGRI, a radi se četverogodišnjoj inicijativi (2020-2024) koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno- prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane covid -19 u Bosni i Hercegovini.

Ukupna vrijednost tog projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, iznosi 20,25 milijuna eura, a zajednički ga provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti