Požar na Autobuskoj stanici Sarajevo

16.02.2022. 17:41 / Izvor: Akta.ba
požar autobuska

Usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru "Paša doner" koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

Dana 16.02.2022. godine u 13:05 sati, usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru "Paša doner" koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, te trenutno nemamo detaljne informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog.

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta koja je odmah nastavila sa gašenjem požara i sprječavanjem daljeg širenja vatre na druge poslovne prostore.

U požaru nije povrijeđen niko od putnika niti uposlenika Centrotransa, te prolaznika koji su se zatekli na licu mjesta u trenutku izbijanja požara.

Istražnim radnjama bit će ustanovljen uzrok požara, a više informacija blagovremeno ćemo dostaviti javnosti nakon izvršenog uviđaja, saopćeno je iz Centrotransa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti