Delegati FBiH traže istragu o privatizaciji i propadanju FDS

17.02.2022. 13:19 / Izvor: Akta.ba
FDS

Delegat Zvonko Marić kazao je kako je nečuveno da je FDS ovako uništena i da je cjelokupna javnost zgrožena, ali i delegati ovog Doma.

Delegat Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, podnio je inicijativu kojom se traži ispitivanje privatizacije i propadanja Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar. Pitanje Vladi FBiH u vezi privatizacije FDS postavio je i Zvonko Marić kazavši kako "ne može shvatiti da za takav potez Vlada FBiH nije tražila saglasnost najviših zakonodavnih tijela u FBiH".

"Kolega Aner Zuljevic i ja podnijeli smo zajedničku inicijativu da se ispitaju procedure i okolnosti spornih privatizacija i propadanja Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar", napisao je Konaković na svom facebook profilu. 

Prema Konakovićevom prijedlogu, komisija bi brojala 11 članova, a o sastavu bi se dogovorili.

"Ovaj dom je prvi otvorio raspravu o famoznim respiratorima iz Kine, a ovaj dom je tada pokazao ozbiljnost. Pokazali smo komisiju koja je odlično uradila svoj dio posla i znam da su dijelovi iz rada ove komisije našle svoje mjesto u predmetu. Pozivam sve da pokažu ozbiljnost i u ovoj temi koja za epilog ima aktuelno gašenje FDS. Bez posla ostaje 150 radnika", rekao je Konaković.

 

Podsjetimo, Fabrika duhana Sarajevo ulazi u postupak likvidacije 31. marta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti