U Jablanici otvorena fabrika koja će zapošljavati 150 radnica

23.02.2022. 10:31 / Izvor: Akta.ba
jablanica fabrika

U Jablanici je u okviru Dana općine otvorena tvornica sportske trikotaže "Number 1" u industrijskoj zoni Unis na Gornjoj koloniji koja trenutno zapošljava 50 djelatnica.

U Jablanici je u okviru Dana općine otvorena fabrika sportske trikotaže "Number 1" u industrijskoj zoni Unis na Gornjoj koloniji koja trenutno zapošljava 50 djelatnica.

Do kraja godine trebalo bi biti uposleno oko 150 radnica, saopćeno je iz ove Općine.

Svečanu vrpcu presjekli su direktor i vlasnik kompanije Nihad Selimović i općinski načelnik Damir Šabanović nakon čega su, zajedno s prisutnima iz svijeta politike, biznisa, javnog i sportskog života, obišli pogone.

number 1 jablanica

Prisutnima se prigodnim riječima zahvale svima koji su doprinijeli otvaranju pogona obratio Nihad Selimović, osnivač brenda "Number 1".

"Ovo je rezultat našeg rada u proteklom peridou, poslije evo pet godina rada došli smo u situaciju da sportsku opremu brenda “Number 1” nosi preko hiljadu sportskih klubova u Bosni i Hercegovini, regionu i Evropi. To je dokaz da smo na pravom putu i da ćemo i dalje nastaviti naše širenje. Poslovna jedinica broj tri u Jablanici danas počinje sa radom i osigurano je zaposlenje za 50 radika koji su u proteklih nekoliko mjeseci prolazili kroz obuku. Nakon prve faze ide i druga faza gdje ide obuka nove grupe radnika. U konačnici, kada fabrika bude radila u punom kapacitetu planirano je zaposlenje 150 radnika. To je sigurno u današnje vrijeme pandemije velika stvar. Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim prije svega načelniku Damiru Šabanoviću i kompletnoj administraciji koji su zaista u svakom trenutku izlazili u susret. Isto tako zahvalnost ide i bivšem načelniku Salemu Dediću i bivšoj administraciji sa kojima smo i započeli ovaj projekat. Jedan od najvažnijih faktora zbog čega smo poslovnu jedinicu doveli i u Jablanicu je i naša košarkaška legenda Mirza Teletović i ovom prilikom se zahvaljujem, ne samo ispred naše kompanije, nego i ispred svih stanovnika BiH. To je čovjek koji je poslije svjetske karijere mogao da izabere grad u svijetu gdje će živjeti, a on se odlučio za svoju Jablanicu. On sva svoja poznanstva i veze koristi da doprinese razvoju Jablanice", kazao je Selimović, prenosi Jablanicalive.

Prije čina svečanog otvaranja Nihad Selimović je uručio vaučere jablaničkim i konjičkim sportskim klubovima te JU Dom zdravlja Jablanica vaučer u iznosu od 5.000 KM.

number 1 jablanica

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti