Otkazana vanredna Skupština dioničara Bosnalijeka

10.03.2022. 15:45 / Izvor: Akta.ba
Bosnalijek

Ponovljena vanredna Skupština dioničara Bosnalijek d.d. Sarajevo, koja je bila zakazana za danas 10. 03. 2022. godine sa početkom u 11 sati, otkazana je usljed tehničke nemogućnosti njenog održavanja.

Ponovljena vanredna Skupština dioničara Bosnalijek d.d. Sarajevo, koja je bila zakazana za danas 10. 03. 2022. godine sa početkom u 11 sati, otkazana je usljed tehničke nemogućnosti njenog održavanja. Na dnevnom redu vanredne skupštine je trebalo biti donošenje odluke o razrješenju cijelog Nadzornog odbora, tj. predsjednika i svih članova i izbor i imenovanje novih članova Nadzornog odbora, kao i odluka o razrješenju cijelog Odbora za reviziju, tj. predsjednika i svih članova i izbor i imenovanje novih članova.

Naime, Bosnalijek d.d. je dana 08. 03. 2022. godine zaprimio naredbu Tužilaštva BiH u kojoj se zahtijeva da se dostavi sva dokumentacija vezana za održavanje Skupštine i to za prvih deset dioničara (prijave, punomoći i ostala prateća dokumentacija neophodna za učešće na Skupštini) najkasnije do 09. 03. 2022. godine do kraja radnog dana, a koja je u skladu sa naredbom Tužilaštva i dostavljena od strane Društva.

"Uzimajući u obzir da je za neometan i zakonit rad Skupštine neophodna navedena dokumentacija, prije svega radi utvrđivanja kvoruma prisutnosti dioničara te utvrđivanja valjanosti pristiglih prijava i punomoći, Nadzorni odbor je dao saglasnost za otkazivanje Skupštine o čemu su dioničari, njihovi punomoćnici i javnost obaviješteni putem sredstava javnog informisanja", kazali su iz Bosnalijeka i dodali:

"Sve informacije koje su se u pojedinim medijima pojavile o navodnim odlukama Skupštine dioničara su netačne jer je sjednica Skupštine otkazana".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti