Klasov hljeb više ne košta jednu marku, poskupio je za 0,30 KM

13.03.2022. 08:56 / Izvor: Avaz.ba
klas hljeb

Val poskupljenja osnovnih životnih namirnica u BiH ne jenjava, a od jučer cijena Klasovog polubijelog hljeba u maloprodajnim objektima iznosi 1,30 KM.

Val poskupljenja osnovnih životnih namirnica u BiH ne jenjava, a od jučer cijena Klasovog polubijelog hljeba u maloprodajnim objektima iznosi 1,30 KM, potvrđeno je iz ove kompanije za portal "Avaza".

"Cijene pšenice na tržištu su posljednjih sedam dana dosegle svoj rekord, a otežana isporuka je dodatna otežavajuća okolnost za proizvođače hljeba. Poskupljenje pšenice za 30 posto nas je, zbog ekonomičnog poslovanja naše kompanije, primoralo na korekciju cijena", kazali su nam.

Navode kako je cijena narodnog hljeba ostala ista, te da je poslovanje Klasa direktno ugroženo povećanjem cijene goriva i električne energije.

"Došlo je do povećanja cijene goriva i električne energije što direktno ugrožava poslovanje kompanije Klas. Zbog vrlo dinamičnih promjena cijena pšenice, praktično iz dana u dan, do daljnjeg ne možemo davati pouzdane prognoze cijena sirovine i energenata, a samim tim ni naših finalnih proizvoda", zaključuju iz Klasa.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti