Slovenska firma Akrobat otvara pogone u Bužimu za 200 radnika

25.03.2022. 07:53 / Izvor: Akta.ba
bužim akrobat

Slovenska kompanija Akrobat će u Bužimu otvoriti svoje proizvodne pogone za 200 radnika.

Konstatna ulaganja u infrastruktru i razvoj Bužima, namjere općinskog načelnika da poboljša život građana u svim sferama, ovih dana prepoznate su i od slovenske kompanije Akrobat koja će u Bužimu otvoriti svoje proizvodne pogone za 200 radnika.

Naime, čelnici te kompanije kupili su nekadašnje pogone Šipada te će postojeće proizvodne pogone preseliti iz Velike Kladuše u Bužim.

Radi se o kompaniji koja iz godine u godinu ima tendenciju rasta, a u planu su otvaranja novih pogona i zapošljavanje dodatnog broja radnika.

Kompanija Akrobat bavi se proizvodnjom trampolina i svoje proizvode izvozi po čitavom svijetu.

Predstavnik COMMERCIALE PEGASO SRL Italija Šefik Smlatić kazao je da su, danas nakon nekoliko mjeseci zajedničkih aktivnosti uspješno realizirali prijenos vlasništva na fabrici koja je bila u vlasništvu COMMERCIALE PEGASO SRL i prešla u vlasništvo doo AKROBAT.

"Time su stvorene pretpostavke za upošljavanje 200 radnika što je sigurno dosad najveći uspjeh u Bužimu od 1995. godine do danas. Koristim priliku za posebnu zahvalnost, za nesebičan angažman i zalaganje, općinskog načelnika Mersudina Nanića u svim aktivnostima oko pregovora i stvaranja pozitivne klime koja je svakako imala poseban značaj kod donošenja odluke vlasnika firma doo AKROBAT da svoju proizvodnju preseli u Bužim. Ističem da je ovo historijski projekt za Bužim i prekretnica u njegovom budućem razvoju", izjavio je Šefik Smlatić predstavnik COMMERCIALE PEGASO SRL Italija.

Kako je kazao Mersudin Nanić, planirano otvaranje novih radnih mjesta je i razlog da kao općinski načelnik uime Općine Bužim poželi dobrodošlicu kompaniji Akrobat.

"Uvjeren sam da ćemo proaktivnim pristupom omogućiti nove investicije na području Bužima, a dosadašnji rad pokazao je da sva uložena sredstva imaju svoju svrhu i cilj, te u narednim danima zvanično ćemo i posjetiti spomenutu kompaniju", kazao je općinski načelnik Mersudin Nanić, saopćeno je iz Općine Bužim. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti