Prilike za zaposlenje i praksu predstavljene na sajmu zapošljavanja INTERA TP-a

01.04.2022. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Intera

8 radionica, 2 predavanja, 25 izlagača na sajmu zapošljavanja i dodatne aktivnosti obilježili su srijedu, 30.3. i četvrtak, 31.3.2022. godine, odnosno događaj Kickstart your career u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka.

8 radionica, 2 predavanja, 25 izlagača na sajmu zapošljavanja i dodatne aktivnosti obilježili su srijedu, 30.3. i četvrtak, 31.3.2022. godine, odnosno događaj Kickstart your career u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka. Više od 100 mladih ljudi jačalo je svoje vještine i imalo priliku upoznati potencijalne poslodavce koji su im predstavili mogućnosti za zaposlenje ili praksu u svojim poduzećima.

Prvi dan programa obilježile su radionice na kojima su sudionici učili o vještinama koje će moći primijeniti već prilikom sljedećeg traženja posla. Kroz rad i interaktivne igre s Nikicom Vučinom i Petrom Bevandom iz poduzeća Alfa Therm sudionici su usvojili ključne poslovne vještine i modele ponašanja na radnom mjestu, a trikove za pisanje životopisa i motivacijsko pismo prenijeli su im Darko Marić i Ljubica Vukojević iz poduzeća NSoft. Komunikacijske i pregovaračke vještine potrebne za uspješan razgovor za posao sudionici su razvijali uz Dijanu Duvnjak, a u svijet traženja prilika, identificiranja vlastitih preferencija i mogućnosti koje pruža društvena mreža LinkedIn ih je uvela Amina Šišić.

intera tp

Drugi dan programa bio je fokusiran na sajam zapošljavanja koji je okupio 25 izlagača – uz domaćina, predstavila su se poduzeća Alfa Therm, Alviral, Ataco, Bit Fan, Comtrade 360, Degordian, DevMark, Endava, Evona, Feal, IT Odjel, Mistral, NSoft, Port8, Telemach, UniCredit Bank, Veniture, Visiot i ZenDev, organizacije AIESEC, BEST i IAESTE te Služba za zapošljavanje HNŽ i projekt YourJob. Svi su oni kroz četiri sata razgovorali s mladim ljudima predstavljajući im prilike za učenje, praksu i rad. Korisne savjete o razvoju karijere sa sudionicima su podijelile Muvehida Halilović, koja je ispričala kako je od studentice bez iskustva u pet godina došla do pozicije direktorice poduzeća Alviral, i Ajda Marić koja se osvrnula na svoj 8 godina dug karijerni put – od programa Moja praksa došla je do pozicije Engineering Managera u poduzeću NSoft. Posjetitelji sajma imali su priliku i ispraviti svoje životopise tijekom 1:1 konzultacija s predstavnicima odjela ljudskih resursa poduzeća NSoft i Telemach te ih unaprijediti profesionalnom fotografijom. Da bi sve aktivnosti protekle što ugodnije, pobrinuo se Coffeehouse Mostar koji je za sve sudionike tijekom trajanja sajma osigurao šalicu tople kave.

intera

"Cilj događaja je bio jasan – mladima dati priliku da unaprijede svoje vještine i upoznaju se s mogućnostima na tržištu rada kako bi im se olakšao prvi korak u razvoju karijera. Bogat program, okupljeni izlagači i izrazito velik interes za sve aktivnosti dokaz su da smo cilj ostvarili", rekla je Ana Bogdanović iz INTERA Tehnološkog Parka.

INTERA Tehnološki Park ovaj je događaj organizirao kroz projekt CROWN sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti