Brnabić: Aerodrom u Trebinju bit će koristan za cijelu regiju

05.04.2022. 15:08 / Izvor: Fena
Ana Brnabić

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u Mostaru se osvrnula na temu izgradnje aerodroma u Trebinju.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u Mostaru se osvrnula na temu izgradnje aerodroma u Trebinju i reakcije iz Hrvatske koja je zatražila da se izgradnja obustavi dok se utvrdi utjecaj tog projekta na okoliš.

"Iskreno, iznenadila sam se na reakciju iz Hrvatske. Mislim da je to odličan čitav projekt za čitavu regiju, za Bosnu i Hercegovinu. To je još jedan aerodrom koji će, direktno i tijekom same izgradnje, utjecati na rast BDP-a i rast ekonomije, na podizanje građevinskog sektora i to u vremenima krize", rekla je Brnabić koja je sudjelovala na svečanosti otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva.

Predsjednica Vlade Srbije smatra kako će aerodrom u Trebinju imati pozitivan utjecaj i na hrvatski turizam.

"Pragmatična sam političarka i nisam sigurna da razumijem razloge takve reakcije. Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost. Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve, i za BiH, i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku. Analizirat ćemo sve što kažu i mi ćemo kao savjestan i potencijalni investitor odgovoriti. Mislim da je to projekt koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo", poručila je Brnabić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti