Prvo made in BiH ulje čurekota predstavljeno na Sajmu gospodarstva

08.04.2022. 10:16 / Izvor: Akta.ba
DermaLab

UniCredit Bank je svoj štand na ovogodišnjem Mostarskom sajmu ustupilila OREA platformi i malim poduzetnicima.

UniCredit Bank je svoj štand na ovogodišnjem Mostarskom sajmu ustupilila OREA platformi i malim poduzetnicima. Za male poduzetnike ovo je bila dobra prilika da promovišu svoje proizvode i predstave ih kupcima.

Jedna od poduzetnica sa Oreine platforme je i Hanifa Nurikić Balta vlasnica biznisa DermaLab. Vlasnica ovog biznisa je po zanimanju tehnolog. Svoje znanje je  iskoristila za pravljenje hladno cijeđenih ulja.

U DermaLab ponudi se nalaze različita hladnocijeđena ulja kao što je čurekot, badem, kokos, argan, tikva i susam. Najveća zainteresovanost posjetitelja je bila za uljem čurekota zbog jačanja imuniteta i alergija. 

curekot

"Naše čureotovo ulje je specifično po tome što je prvo made ih BiH ulje čurekota. Sami smo uvezli sjeme i napravili prvo bosanskohercegovačko hladnocijeđeno egipatsko ulje čurekota.", kazala je vlasnica DermaLab.

Prije nekoliko godina bila je na Mostarskom sajmu i ističe da je na ovogodišnjem mnogo veća posjeta. Za male poduzetnike ovaj Sajam je bio dobra prilika za promociju.

"Malim proizvođačima podrška mnogo znači. Naša Orea zajednica je zaista jedinstvena u BiH i mnogo nam znači. Zahvalni smo UniCredit banki jer nam je ustupila svoj štand i omogućila da se nađemo na ovom Sajmu", istakla je Hanifa.

E.O.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti