Krajem juna izvještaj o svim završnim troškovima za Expo Dubai 2020

06.05.2022. 07:18 / Izvor: Akta.ba
expo dubai

Rok za dostavljanje izvještaja od Expo 2020 Dubai i usaglašavanje o svim završnim troškovima je 30. juni 2022. godine

"Rok za dostavljanje izvještaja od Expo 2020 Dubai i usaglašavanje o svim završnim troškovima je 30. juni 2022. godine", potvrđeno je iz Ministarstva privrede KS za Akta.ba.

Tačnije, radi se o napomeni koja nam je dostavljena u pisanom rješenju, u kojem nam se ponovo odabrava samo uvid u tendersku dokumentaciju.

Podsjetimo, Akta.ba je u novembru prošle godine od Ministarstva privrede KS zakonskim putem tražila tendersku dokumentaciju pregovaračkog postupka koji je proveden s kompanijom iz Dubaija, ali istu nismo dobili zbog tajnosti i ekskluzivnosti ugovora.

Umjesto toga, dobili smo također uvid u tendersku dokumentaciju od 30 minuta bez mogućnosti uzimanja ikakve zabilješke o tome na šta će biti utrošeno 4,2 miliona KM poreznih obveznika.

Budući da je ovo bio prvi put u 17 godina poslovanja portala da nismo dobili tendersku dokumentaciju, istu smo ponovo zatražili nakon isteka ugovora.

Ipak, ni ovog puta nam nije dostavljena, već je odobren uvid u istu.

Napominjemo da se radi u tenderskoj dokumentaciji sa više od stotinu stavki, koje je nemoguće memorisati, niti ih je dozvoljeno zapisati.

Zbog toga, a radi transparentnog procesa javnih nabavki, Akta.ba će sačekati spomenuti rok za završni izvještaj o troškovima i isti objaviti.

Izvještaj će pokazati s kim je kompanija Expo Dubai sklapala ugovore, koliko su plaćeni za tražene usluge i sve druge troškove koji su u toku priprema i održavanja svjetske izložbe bili strogo čuvana informacija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti