Potpisan Okvirni sporazum za radove na ratnom putu Igman

06.05.2022. 11:26 / Izvor: Akta.ba
ratni put Igman

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor DEMUS d.o.o. Dino Smailović, u prisustvu ministra saobraćaja KS Adnana Štete i načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, potpisali su Okvirni sporazum.

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor DEMUS d.o.o. Dino Smailović, u prisustvu ministra saobraćaja KS Adnana Štete i načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, potpisali su danas Okvirni sporazum za izvođenje radova na projektu rekonstrukcije Igmanske ceste od Glavogodine do Osmica.

Do potpisivanja je došlo nakon što je proveden postupak javne nabavke i izabran izvođač radova. Početak radova na ovom projektu očekuje se u ovom mjesecu.

“Nakon mnogo godina priče o rekonstrukciji ratnog puta Igman, isticanju njegove važnosti, ponosan sam što je nakon završenih svih tenderskih procedura, danas potpisan ugovor za izvođenje radova. Pored očuvanja historijskih vrijednosti, dodatno za cilj imamo jačanje infrastrukturnog povezivanja svih naših općina. Uprkos svim preprekama i pritiscima, nastavljamo graditi i mijenjati sliku našeg kantona, ostavljajući građanima trajne vrijednosti“, istakao je ministar Šteta.

Projekt će u svojoj prvoj fazi podrazumijevati rekonstrukciju tri kilometra saobraćajnice, a pored historijskog, veliki značaj će se ogledati u tome što će izgradnjom ove ceste biti povezane tri općine Kantona Sarajevo.

"Izgradnja ratnog puta preko Igmana od velike je važnosti za općinu Ilidža. O historijskoj vrijednosti i ulozi ove putne komunikacije tokom agresije na Bosnu i Hercegovini suvišno je govoriti. To su činjenice koje velika većina građana Sarajeva i BiH dobro poznaje. Siguran sam da će izgradnja ovog puta, koji je trenutno potpuno neuslovan, mnogo značiti svim posjetiocima Igmana, posebno jer nastojimo Ilidžu povezati sa Trnovom i Hadžićima“, kazao je načelnik Muzur.

Nadzor nad projektom će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a vrijednost Okvirnog sporazuma za radove iznosi 3.292.000 KM, bez PDV-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti