Munevera Fočo ostaje na čelu kompanije Ginex

12.05.2022. 12:59 / Izvor: Avaz.ba
ginex

Nakon sastanka koji je jučer kasno popodne održan u direkciji "Ginexa" nazire se rasplet situacije u ovoj kompaniji namjenske industrije.

Nakon sastanka koji je jučer kasno popodne održan u direkciji "Ginexa" nazire se rasplet situacije u ovoj kompaniji namjenske industrije.

Preuzimanje kontrole

Sastanku su, pored uprave, Nadzornog odbora i Sindikalne organizacije "Ginexa", prisustvovali i federalni ministar industrije, energetike i rudarstva Nermin Džindić i predstavnici Sindikata metalaca FBiH.

"Promjena smjera od strane predstavnika privatnog kapitala bila je osnov za razrješenje ove situacije. Ovdje se radi o tome da je privatni kapital na neki način pokušao da preuzme kontrolu", kazao je ministar Džindić.

Naime, poslije niza dopisa Vladi FBiH u kojima su iznošene zamjerke i tražena smjena aktuelnog rukovodstva, a nakon protesta sindikata, radnika i građana Goražda, predstavnici privatnog kapitala u Nadzornom odboru odustali su od takvih namjera tako da uprava na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo ostaje na čelu kompanije.

Širenje proizvodnje

"Najvažnije u ovom trenutku je da je stanje resetovano, a naša poruka je da želimo investirati, povećati proizvodnju i broj uposlenih i osigurati stabilnost i funkcionalnost "Ginexa", kazao je za "Avaz" federalni ministar Nermin Džindić.

Jedinstven je stav da je detonatorska kapisla iz pogona ove goraždanske kompanije izuzetno tražena na svjetskom tržištu i da ovakvu razvojnu šansu treba iskoristiti.

"Ginex" radi na projektima širenja proizvodnje. Njihovi proizvodi u svijetu su trenutno traženiji od "Pfizerove" vakcine", dodaje federalni ministar Nermin Džindić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti