cargo-partner proširuje svoje skladišne kapacitete u Sloveniji

19.05.2022. 14:49 / Izvor: Akta.ba

Brže od planiranog, cargo-partner je pokrenuo drugu fazu proširenja skladišta u Ljubljani.

Brže od planiranog, cargo-partner je pokrenuo drugu fazu proširenja skladišta u Ljubljani. Dodatnim objektom, skladišni kapacitet će se sa sadašnjih 25.000 m2 povećati na ukupno 39.100 m2. Očekuje se da će investicija, vrijedna 12 miliona eura, biti potpuno operativna u novembru ove godine i da će, pored najsavremenije logističke opreme, uključiti i pistu za dronove.

cargo-partner, jedna od vodećih logističkih kompanija u Sloveniji, otvorila je svoj logistički centar u neposrednoj blizini Aerodroma Ljubljana u septembru 2019. godine. U protekle dvije godine kompanija bilježi nagli rast obima poslovanja, uprkos mnogim izazovima u logističkoj industriji. Na osnovu velike potražnje za skladišnim prostorom, mogućnostima e-trgovine i idealne lokacije u blizini ljubljanskog aerodroma, kompanija je odlučila da ubrzano poveća svoje skladišne kapacitete. Prvobitno proširenje bilo je planirano za period između 2024. i 2026. godine.

Dodatni kapaciteti sa fokusom na integrisana logistička rješenja

Izgradnja nove skladišne zgrade na sjevernoj strani postojećeg kompleksa počela je u februaru, a proširenje će kreirati 30 dodatnih radnih mjesta. Nova zgrada će nuditi više od 18.000 paletnih mjesta na 14.100 m² koja se prostiru na tri sprata. Dio objekta biće posvećen e-trgovini, uključujući „drive-in“ mjesto za lično preuzimanje ili vraćanje paketa. Pored navedenog, cargo-partner planira da izgradi pistu za bespilotne letjelice odmah pored novog objekta.

"Novo skladište će nam omogućiti da ponudimo dodatne kapacitete, kojih trenutno nedostaje na tržištu. Istovremeno, ovaj moderan objekat će funkcionisati i kao distributivni centar, gdje ćemo pružati svu tehnološku i IT podršku koja je potrebna on-line trgovcima“, kaže Viktor Kastelic, direktor cargo-partnera u Sloveniji.

Kompanija sa sjedištem u Austriji prisutna je u Sloveniji od 1996. godine i posmatra ovu zemlju kao jedno od najvažnijih čvorišta za svoje poslovanje u regionu Jugoistočne Europe. Lokalna poslovnica nudi kompletan asortiman transportnih i logističkih usluga na dvije lokacije – u Kopru i Ljubljani –  i trenutno zapošljava skoro 140 radnika.

Proširenje kapaciteta u Zagrebu

cargo-partner je nedavno otvorio i novi logistički centar u Zagrebu u Hrvatskoj. Novi objekat se nalazi u blizini aerodroma Franjo Tuđman, neposredno uz autoput A11. Skladište se sastoji od 12.000 m² skladišnog prostora, 13.500 paletnih mjesta, 900 m² površine na mezaninu, prostor za utovar i poseban prostor za usluge koje stvaraju dodatnu vrijednost kao što su komisioniranje, pakovanje i konsolidacija.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski i cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 1.8 milijardi eura u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 radnika širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti