Uspješno realiziran Mini MBA program UniCredit Bank

20.05.2022. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Unicredit

Završnom cjelodnevnom radionicom sa stručnjacima iz UniCredit Grupe, okončan je ovogodišnji Mini MBA program namijenjen studenticama i studentima završnih godina ekonomskih fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Završnom cjelodnevnom radionicom sa stručnjacima iz UniCredit Grupe, okončan je ovogodišnji Mini MBA program namijenjen studenticama i studentima završnih godina ekonomskih fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Ovim društveno korisnim projektom, UniCredit Bank d.d. pružila je studenticama i studentima  dodatnu nadogradnju znanja kroz praktično iskustvo stručnjaka vodeće bankarske institucije u Bosni i Hercegovini, koji su održali pojedinačne online radionice na fakultetima, ali i eksperata paneuropske bankarske grupacije UniCredit, tokom posljednje radionice namijenjene svim uključenim studentima.

Kroz cjelodnevnu radionicu koja se održala u online formatu, predavači su na praktičnim primjerima i iskustvima predstavili teme koje su ključne za uspješno poslovanje poput poslovne transformacije, makroekonomskih trendova, finansijskih analiza, projektnog i procesnog menadžmenta te korporativnu kulturu i različitosti, ravnopravnosti i uključenosti.

MBA

 

Uvaženi gosti, Teodora Petkova, direktorica UniCredita za regiju Istočne Europe, upoznala je studente s temom Poslovne transformacije, dok je Dan Bucsa, Vodeći ekonomist za regije Centralne i Istočne Europe, prezentirao aktuelne izazove na tržištu i njihov utjecaj na naš region. U nastavku su Nikolina Zečić, Gay Sara i Elena Chercheja razgovarale sa studentima na temu Korporativne kulture, različitosti, ravnopravnosti i uključenosti, dok je Francesco Sferlazza predstavio procesni i projektni menadžment. Gerald Ducke je, obrađujući temu finansijskih analiza, dao praktični osvrt na analize i najbitnije indikatore.

Svojim izlaganjima predavači su podstakli studente na mnogobrojna pitanja, a zaključnu riječ na radionici uputila je predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d., Amina Mahmutović.

UniCredit Bank kontinuirano kroz svoj ekološki, društveni i upravljački angažman provodi finansijske edukacije namijenjene našim sugrađanima s posebnom pažnjom na mlade. Osnaživanje mladih za daljnje učenje i razvoj predstavlja važan preduslov za razvoj društva i lokalne zajednice, a kroz volonterski angažaman zaposlenika koji dijele svoja znanja i iskustva, UniCredit Bank doprinosi osnaživanju razvoja zajednice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti