eXtea d.o.o. Sarajevo slavi petu godišnjicu izuzetno uspješnog poslovanja

30.05.2022. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Kristina Miklavčić

Sarajevska kompanije eXtea d.o.o. Sarajevo, slavi petu godišnjicu izuzetno uspješnog poslovanja i bilježi odlične rezultate u erama velikih svjetskih kriza.

Sarajevska kompanije eXtea d.o.o. Sarajevo, slavi petu godišnjicu izuzetno uspješnog poslovanja i bilježi odlične rezultate u erama velikih svjetskih kriza.

Direktorica Društva Kristina Miklavčić, jasno i vedro nam komunicira da je daleko bolje biti sretniji nego tri fakulteta završiti. Smatra da je rođena pod sretnom zvijedom vodiljom i da je bila u VIP lođi kad se sreća dijelila, a uz njenu VSS stručnu spremu, formalnu edukaciju i poslovno iskustvo od 20 godina u realnom sektoru na menadžerskim pozicijama, vidljivo je i zašto kompanija koju vodi, 2021. godinu je završila sa rastom od preko 100 % .

"Krize nam nisu naštetile, čak šta više još bolje smo poslovali, ojačali svoje tržište i samu kompaniju. Posebnu pažnju smo posvetili portfoliju i diverzifikaciji poslovnih aktivnosti, te strateškom i operativnom upravljanju finansijama i troškovima", navodi Miklavčić.

Dodaje da je Covid – 19 kriza u prvih godinu dana sama isfilterisala nezdrave poslovne subjekte na tržištu, pa smo bili svjedoci da su mnogi nakon već samo dva mjeseca stavili ključ u bravu.

eXtea d.o.o. Sarajevo se uspješno bavi poslovnim, finansijskim i IT savjetovanjem, te razvojem softvera, a prije godinu dana upotpunili su svoj poslovni portfolio i sa Pet businessom, odnosno poslovnim aktivnostima koje su vezane za kućne ljubimce, a koji je u samom vrhu deset svjetskih industrija po uspješnosti i profit u svijetu.

Krize su ujedno i velike prilike, zavisi samo kako gledate na to, govori nam Kristina, to je isto kao kad dvoje ljudi gleda kroz isti prozor, a jedno vidi samo blato poslije kiše a drugo zvjezdano bistro nebo. Kako gledate na život i posao, te djelujete u skladu sa tim, tako i prizivate pozitivne ili negativne efekte. 

No iskustvo i znanje uz dobru dozu i sreće su svakako najbitniji, a najveća mana većine pravnih lica jeste neadekvatno upravljanje finansijama i troškovima, neznanje računovodstva jer se eksternim agencijama ukoliko ih imate, ne može uvijek sve prepustiti. 

"Prodaja odlično može raditi svoj posao, ali ako Vi podjednako dobro ne upravljate novcem i ne pratite prodajni tim, sve se ruši kao kula od karata. Isto važi i za obrnute situacije kad back office odlično odrađuje svoj posao ali nemaju jak prodajni tim, stoga je nužno raditi na razvitku i jednih i drugih, što je danas izuzetno teško obzirom na veliki nedostatak kvalitenih kadrova", zaključuju iz eXtea d.o.o. Sarajevo.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti