U Zenici održan sastanak povodom aktiviranja plana za suzbijanje šumskih krađa

01.06.2022. 08:11 / Izvor: Akta.ba
šumska krađa

Zaključeno je da svi učesnici sa sastanka predlože kandidata koji će činiti radnu grupu, u cilju formiranja radne grupe koja će pratiti realizaciju Akcionog-operativnog plana za suzbijanje šumskih krađa na području ZDK.

U Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je održan sastanak o temi "Aktiviranje Akciono-operativnog plana za suzbijanje šumskih krađa na području Zeničko-dobojskog kantona", u cilju suzbijanja učestalih šumskih krađa na području ZDK.

"Sastanku su prisustvovali ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Besim Spahić, direktorica Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona Nevzeta Elezović, direktor Javnog preduzeća „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići Jasmin Devedžić i policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rusmir Šišić", saopćeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Predmetni sastanak je bio konstruktivan, a zaključeno je da svi učesnici sa sastanka predlože kandidata koji će činiti radnu grupu, u cilju formiranja radne grupe koja će pratiti realizaciju Akcionog-operativnog plana za suzbijanje šumskih krađa na području Zeničko-dobojskog kantona (predložene aktivnosti, rokovi početka i završetka aktivnosti).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti