Bingo prinuđen obustaviti kupovinu na rate za penzionere

07.06.2022. 11:45 / Izvor: Akta.ba
bingo

Zbog trenutnih stavova Federalnog Zavoda za PIO/MIO, više nisu u mogućnosti biti podrška u realizaciji robnih kredita za penzionere/umirovljenike.

Kompanija Bingo danas je, kako su istakli, sa velikim žaljenjem obavijestila penzionere/umirovljenike na području Tuzlanskog kantona, da zbog trenutnih stavova Federalnog Zavoda za PIO/MIO, više nisu u mogućnosti biti podrška u realizaciji robnih kredita za penzionere/umirovljenike.

"Ova činjenica, apsolutno ne odražava promjenu stava kompanije Bingo, niti naše poslovne politike. Naša želja je, i dalje, ne samo nastaviti pružati navedenu uslugu na području Tuzlanskog kantona već istu proširiti i na ostale Kantone. Kompanija je, na vrijeme poduzela sve potrebne zakonske mjere kako bi se ovaj vid podrške kupcima realizirao kao i u prethodnih pet godina. Želimo da zahvalimo Udruženju penzionera Tuzlanskog kantona, sa čijim predstavnicima intenzivno surađujemo na rješavanju ovog problema", navodi se u saopštenju Binga.

Iz kompanije Bingo su istakli kako se nadaju da će vlasti, a ponajprije vodeći ljudi Federalnog Zavoda za PIO, pokazati razumijevanje za ovu osjetljivu kategoriju stanovništva, i čim prije omogućiti nastavak ovog projekta, koji je za mnoge penzionere u Tuzlanskom kantonu životno važan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti