Tri kabineta u Vijeću ministara potrošila više nego PS BiH

13.06.2022. 14:24 / Izvor: N1
Vijeće ministara

Sva službena vozila u Parlamentu BiH za sedam mjeseci, od oktobra prošle godine, do maja ove potrošila su skoro isto goriva kao tri člana Savjeta ministara i njihovi zamjenici.

Sva službena vozila u Parlamentu BiH za sedam mjeseci, od oktobra prošle godine, do maja ove potrošila su skoro isto goriva kao tri člana Vijeća ministara i njihovi zamjenici. 

Naime u Parlamentu BiH  pravo na korištenje službenih vozila imaju poslanici i delegati, sekretari domova, sekretar Zajedničke službe, parlamentarni vojni povjerenik, te zaposleni u PS BiH.

"S tim u vezi ukazujemo da je od strane naznačenih korisnika, u traženom periodu, ukupnog trajanja od sedam mjeseci, na troškove nabavke goriva utrošeno 42.084,70 KM", odgovor je Parlementarne skupštine BiH.

Prvi čovjek Vijeća ministara Zoran Tegeltija je, o čemu je N1 izvještavao, za isti period potrošio 20.402 KM.

Vodeći ljudi ministarstava Ministarstva finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i Ministarstva bezbjednosti Selmo Cikotić sa zamjenicima, potrošili su ukupno nešto više od samog Tegeltije, oko 24 000KM.

"Uvidom u evidencije utvrđeno je da je u periodu od 1.10.2021. godine do 30.04.2022. godine za potrebe korištenja ministra i zamjenika ministra u Ministarstvu finansija i trezora BiH utrošeno ukupno 11.810 KM", piše u odgovoru koji je na adresu N1 stigao iz Ministarstva Finansija BiH.

Sličan odgovor stigao je i iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Za automobile koje koriste ministar i zamjenik ministra sigurnosti BiH u periodu od 1.10.2021. go 30.4.2022. godine za troškove goriva utrošeno je 12.165 KM", navedeno je u odgovoru iz Ministarstva sigurnosti kojim rukovodi Selmo Cikotić.

Bitno je naglasiti da svi poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH imaju pravo na odvojen život i prevoz u skladu sa Zakonom o radu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti