Za ugodniju i povoljniju ljetnju vožnju gradom odaberite Centrocard i Mastercard®​

15.06.2022. 09:00 / Izvor: Akta.ba
MASTERCARD

Centrotrans d.d. Sarajevo kontinuirano radi na modernizaciji i unapređenju korisničkog iskustva u javnom gradskom i prigradskom prevozu.

Centrotrans d.d. Sarajevo kontinuirano radi na modernizaciji i unapređenju korisničkog iskustva u javnom gradskom i prigradskom prevozu. Podsjećamo, ova kompanija je još 2019. godine lansirala prvu tranzitnu mobilnu aplikaciju na BiH tržištu. Aplikacija je iz godine u godinu konstantno poboljšavana kako bi putnicima omogućila jednostavan uvid u polaske autobusa, vrijeme čekanja na stanicama, kao i eventualne zastoje u saobraćaju – a uvođenjem bezgotovinskog načina plaćanja dopune računa sa kojim je povezana e-karta i CentroCard kartica, putnici su dobili ugodniji, jednostavniji i sigurniji način svakodnevne vožnje gradskim prevozom.

Svi putnici Centrotransa, na gradskim i prigradskim lokacijama grada Sarajeva, koji to do sada nisu učinili, svoju Centrotrans mobilnu aplikaciju mogu preuzeti sa Google Play ili App Store-a, a potom u aplikaciji mogu sačuvati i svoju Mastsercard karticu za jednostavnije dopune računa svakog narednog puta. Posebno jer sve putnike Centrotransa i korisnike Mastercard kartica, koji u periodu od 15.06. do 15.09.2022. dopune svoj CentroCard račun ili E-kartu sa 10KM i više, očekuje bonus u vrijednosti od 25% na korisničkom računu.

"Mogućnost elektronske naplate karata u sistemu javnog prevoza ima za cilj njegovo pojednostavljivanje i povećanje efikasnosti kako za stanovnike najvećeg BiH grada, tako i za turiste kojih je u Sarajevu sve više.Posebno se radujemo što ćemo ovu ljetnu sezonu našim putnicima učiniti ugodnijom u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom kompanijom Mastercard jer smo im omogućili da uz svoje redovne uplate na CentroCard račun ili e-kartu, za iznose od 10KM i više, dobiju i značajan bonus kao vid podsticaja za korišćenje bezgotovinskog načina plaćanja prevoza putem CentroCard aplikacije"rekao je Safudin Čengić, Predsjednik Uprave kompanije Centrotrans. 

"Kompanija Mastercard neprekidno radi na razvoju i implementaciji inovativnih rešenja koja podržavaju gradsku mobilnost i poboljšavaju iskustvo korisnika u tranzitu. Sarajevo je među prvim gradovima u ovoj regiji gde smo kroz partnerstvo omogućili bezgotovinski način plaćanja karata u javnom gradskom prevozu. Zato smo i svaki naredni put tu kako bismo podržali lokalne tranzitne operatere da prevaziđu svakodnevne izazove sa kojima se suočavaju, a prije svega pomogli da se modernizuju,  unaprede efikasnost i povećaju nivo sigurnosti, a posebno kako bi svakodnevna plaćanja učinili jednostavnijim za svoje putnike i dugoročno dobili bolje iskustvo putovanja", rekla je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

Javni prevoz je jedan od najvažnijih segmenata svake urbane sredine, te je od suštinske važnosti unaprediti ga i ubrzati, a povezane novčane tokove učiniti što sigurnijim i transparentnijim. Iskustvo elektronske kupovine je sigurno, intuitivno i lako za korištenje. Osim što značajno pojednostavljuje i ubrzava proces kupovine prevoznih karata, s obzirom na to da elektronska plaćanja eliminišu čekanja na prodajnim mjestima i smanjuju kontakt sa gotovinom, uz sve to, Mastercard tehnologija osigurava putnicima da budu bezbrižni kada plaćanja obavljaju putem interneta ili aplikacije zato što isti bezbjednosni i sigurnosni procesi štite prilikom online kupovine, kao i na fizičkim mjestima prodaje. 

O pogodnostima koje su Mastercard i Centrotrans pripremili za korisnike više na: www.mastercard.ba¸i www.centrotrans.com

 

mastercard i centrocard

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti