Javni poziv za MSP: Jačanje izvozne funkcije i brendiranje proizvoda na tržištu

25.06.2022. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Poziv

Privredna komora FBiH je objavila "Javni poziv za jačanje izvozne funkcije i brendiranje proizvoda na tržištu" namjenjen malim i srednjim preduzećima, registrovanim na području sarajevske makroregije i zlatiborskog okruga.

Privredna komora FBiH je objavila "Javni poziv za jačanje izvozne funkcije i brendiranje proizvoda na tržištu" namjenjen malim i srednjim preduzećima, registrovanim na području sarajevske makroregije i zlatiborskog okruga.

Ovaj poziv se realizira u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE (skraćeno Projekat ENHANCE)”, sa ciljem unapređenja izvoznog potencijala, poslovne prakse i što boljeg pozicioniranja proizvoda na stranim tržištima.

Cilj projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga. Projektne aktivnosti su fokusirane na jačanje kontakta preduzeća iz prekograničnih oblasti, pružanja novih znanja kako zaposlenim u industrijskim granama, tako i njenog broja nezaposlenih koji predstavljaju jedan od ključnih problema u pomenutim regijama.

Projekat finansira Evropska unija i odobren je u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Partneri u projektu su Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženje Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-ENERGIS.

Sve dodatne informacije o prihvatljivosti kandidata, potrebnoj dokumentaciji i rokovima se nalaze u dokumentu: Javni poziv.

PREUZMI DOKUMENT:
javni_poziv.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti