Porsche BH: Gala večerom u Vijećnici obilježeno sedam godina uspješnog poslovanja

08.07.2022. 11:23 / Izvor: Akta.ba
porsche

Dugogodišnji lider u prodaji novih vozila u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH, sinoć je gala večerom u sarajevskoj Vijećnici proslavila sedam godina uspješnog poslovanja

Dugogodišnji lider u prodaji novih vozila u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH, sinoć je gala večerom u sarajevskoj Vijećnici proslavila sedam godina uspješnog poslovanja u društvu više od stotinu zvanica. Ovoj svečanosti prisustvovao je menadžment kompanije Porsche BH, predstavnici trgovačke mreže iz cijele Bosne i Hercegovine, te brojni poslovni partneri i prijatelji.

Zvanični dio svečanosti otvorila je voditeljica Una Bejtović koja je u uvodu podsjetila na trenutke akvizicije kompanije od strane Porsche Holding Salzburg prije sedam godina nakon čega je pozvala članove uprave Porsche BH, Senada Olovčića i Alexa Vaszi da se kroz retrospektivu prisjete najznačajnijih događaja za ovu kompaniju.

porsche-proslava

"Nakon sedam godina poslovanja kompanije Porsche BH s ponosom mogu kazati da smo bili i ostali lideri na tržištu prodaje novih vozila u BiH. Naša strategija usmjerena je na dugoročno jačanje pozicije tržišnog lidera u postojećim i novim segmentima. Ovaj jubilej je prilika da se ujedno i od srca zahvalimo našim partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine bez kojih ova priča o uspjehu ne bi bila moguća. Svakako posebnu zahvalu dugujemo našim uposlenicima čija posvećenost i predani rad su bili od iznimnog značaja za razvoj i napredak kompanije", izjavio je Senad Olovčić. 

Alex Vaszi je fokus svog izlaganja stavio na projekat elektromobilnosti i nove trendove u auto industriji. "Naša kompanija od 2019. godine intenzivno radi na implementaciji elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su da li svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Do 2030. godine 70% vozila u Evropi bit će električna i Bosna i Hercegovina mora ići ukorak s vremenom. Nastavljamo ulagati u elektromobilnost kako bismo kvalitetno odgovorili na potrebe tržišta", kazao je Vaszi.

porsche-proslava

Večera je nastavljena uz ugodno druženje i zvuke muzičke izvedbe sestara Arijane i Elle Piknjač. 

Atrakcija večeri bila je noćna instalacija sedam električnih automobila na trgu preko puta Vijećnice koja je privukla pažnju gostiju, ali i prolaznika. Ovim svečanim povodom javnosti su po prvi put predstavljeni potpuno električni Škoda „Enyaq“ i RS Audi e-tron GT, čime je dodatno obogaćena paleta električnih vozila u ponudi kompanije.

Porsche BH d.o.o. je austrijska kompanija koja u Bosni i Hercegovini posluje od 1.7.2015. godine. U okviru svog društveno odgovornog djelovanja koje obuhvata podršku socijalnim, ekološkim, sportskim i kulturnim projektima, Porsche BH je nedavno postao partner Sarajevo Film Festivala i ustupit će osam električnih i dva hibridna vozila kako bi dao doprinos dekarbonizaciji Sarajevo Film Festivala. Na taj način će za vrijeme trajanja festivala u odnosu na 2019. godinu oko dvadeset tona manje CO2 biti emitovano u zrak. 

porsche-proslava

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti