javni poziv

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Javni poziv za najbolje poslovne ideje za mlade za 2022. godinu

Općina Jajce je objavila javni poziv za najbolje poslovne ideje za mlade za 2022. godinu.

11.07.2022. 12:24 / Izvor: Akta.ba

Općina Jajce je objavila javni poziv za najbolje poslovne ideje za mlade za 2022. godinu.

Naime, projekat "Najbolje poslovne ideje za mlade" Općine Jajce je usmjeren ka poticaju mladim ljudima da kroz sufinansiranje pokrenu ili razviju vlastiti biznis. Cilj javnog poziva je poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Jajce kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

"Projekt implementira Općina Jajce na temelju ciljeva iz strateških dokumenata Općine Jajce. Ovim programom su definisane pojedinosti u smislu uslova za učešće na takmičenju, organizacija takmičenja i načina za odabir pobjedničkih ideja", navedeno je u javnom pozivu. 

Općina će posredstvom Biznis centra općine Jajce tokom javnog poziva osigurati edukaciju za sve zainteresovane u pogledu kriterija i mjerila poslovnog plana koji su navedeni u ovom Javnom pozivu, a sve u svrhu kvalitetne popune obrazaca aplikacije, te odgovoriti na sva dodatna pitanja ukoliko potencijalni kandidat ovog javnog poziva bude imao potrebe za stručnu pomoć.

 

 

PODIJELI:
TAGOVI:

javni poziv

poslovne ideje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti