Vlada TK: Dodatnih 1,5 miliona KM za podršku projektima zapošljavanja

15.07.2022. 07:53 / Izvor: Akta.ba
zapošljavanje

Vlada Tuzlanskog kantona u četvrtak je na 18. vanrednoj sjednici prihvatila Izmjene i dopune Finansijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje.

Vlada Tuzlanskog kantona u četvrtak je na 18. vanrednoj sjednici prihvatila Izmjene i dopune Finansijskog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2022. godinu s Odlukom o izvršenju Izmjena i dopuna Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje TK za 2022. godinu.

Ovim izmjenama je, s obzirom na povećanje prihoda od doprinosa u iznosu od 1,5 miliona KM, a što je posljedica povećanja prosjeka plaća u Federaciji Bosne i Hercegovine, program sufinansiranja zapošljavanja "Posao za sve 2022" uvećan za dodatnih 1,2 miliona KM, a program sufinansiranja samozapošljavanja „Start up – Program za sve 2022“ za dodatnih 300.000 KM.

Očekuje se da će se ovim izmjenama i dopunama finansijskog plana postići veća zapošljivost na području Tuzlanskog kantona. Izmjene i dopune Finansijskog plana uputiti će se na razmatranje Skupštini Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

U saopćenju se navodi da je Vlada dala i saglasnost na tekst ANEX-a Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, koji će se zaključiti između UniCredit Bank d.d. Mostar i Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

Aneksom je, kako bi se iskoristio i preostali dio neutrošenih finansijskih kreditnih sredstava, predviđeno produženje roka za realizaciju kreditnih sredstava sa 30. juna do 31. decembra, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti