Sanirana ilegalna divlja deponija u Grabu

22.07.2022. 08:39 / Izvor: Akta.ba

Nakon provedenog zakonskog postupka Službe za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog, poduzeće "ALBA BH" d.o.o. Mostar u suradnji sa JP "Parkovi" d.o.o. Ljubuški odradilo je sanaciju ilegalne divlje deponije otpada u naseljenom mjestu Grab, lokacija Krčevina.

Nakon provedenog zakonskog postupka Službe za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuškog, poduzeće “ALBA BH” d.o.o. Mostar u suradnji sa JP “Parkovi” d.o.o. Ljubuški odradilo je sanaciju ilegalne divlje deponije otpada u naseljenom mjestu Grab, lokacija Krčevina.

Prethodno su protiv prekršitelja za nelegalno odlaganje otpada poduzete zakonom predviđene mjere.

Divlje deponije u prirodi česta su pojava unatoč sve dostupnijim načinima legalnog zbrinjavanja krupnog i građevnog otpada.

Služba za inspekcijske poslove – Inspektorat Grada Ljubuški još jednom upućuje apel i poziva sve građane da obrate pažnju na neodgovorne pojedince koji svojim ponašanjem i nelegalnim odlaganjem otpada u prirodu onečišćuju okoliš, da o svemu slobodno obavijeste nadležnu gradsku službu na kontakt telefon: 063 299 204, kako bi se poduzele zakonom predviđene mjere u suradnji sa Policijskom upravom Ljubuški.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti