Uoči konferencije Connecto: Sattler posjetio Intera Tehnološki park

23.07.2022. 11:39 / Izvor: Fena
INTERA POSJETA

Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH posjetio je u srijedu Intera Tehnološki park u Mostaru.

Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH posjetio je u srijedu Intera Tehnološki park u Mostaru kazavši kako je Evropska unija kroz projekte odavno partner ovom, ali i drugim preduzećima u našoj zemlji.

Vedran Šimunović, ravnatelj Intera Tehnološkog parka Mostar dodao je kako su Europska unija i Europska komisija dugi niz godina potpora za implementaciju europskih projekata.

"Mi smo kroz svoj rad na području Hercegovine i BiH do sada implementirali oko milijun eura projekata, a zajedno s partnerima to iznosi oko 6 i pol milijuna eura. Današnji posjet je potvrda našeg dobrog djelovanja i potvrda da idemo u dobrom smjeru, a mi smo još uvijek mladi i ovo je tek početak",  naglasio je Šimunović.

Podsjetio je da u Tehnološkom parku radi više od 350 ljudi u skoro 40 tvrtki.

"Ovaj posjet dogodio se uoči konferencije Connecto koja će se održati idućega tjedna, a koja će ugostiti poduzetnike iz cijele Europe i svijeta. Preko 350 tvrtki dosad je registrirano na B2B platformu Connecto konferencije gdje će se sastajati i donositi nove odluke o investiranju u Bosnu i Hercegovinu", naglasio je Šimunović.

Sattler je istaknuo kako su na krovu ovoga objekta instalirane dvije stanice, jedna solarna, dok druga iskorištava snagu vjetra.

"To je zapravo ono čemu teži Europska unija, iskorištavanje zelene energije i okretanje od ulja i nafte ka zelenim tehnologijama", smatra on.

Dalje je naglasio kako je Europska unija Bosni i Hercegovini glavni partner, ne samo u trgovini i ulaganjima, nego i u pomoći pri rastu poslovanja.

"U posljednje dvije godine, teške godine s obzirom na covid, kreirali smo projekt EU4Business te EU za oporavak kako bismo pomogli poduzećima u tim teškim vremenima da ne izgube klijente i zaposlenike", podvukao je Sattler, najavivši da će nastaviti pružati potporu poslodavcima kao što je Intera Tehnološki park u Mostaru.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti