Data saglasnost za ratifikaciju ugovora o grantu za dvije poddionice Koridora 5c

26.07.2022. 12:28 / Izvor: Akta.ba
koridor

Na 28. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje i Domu preporučeno da da saglasnost za ratifikaciju Ugovora o grantu Koridor 5c u FBiH.

Na 28. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje i Domu preporučeno da da saglasnost za ratifikaciju Ugovora o grantu (Koridor 5c u FBiH – Dio 3 – Poddionica: Poprikuše – Nemila) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

"Domu je preporučeno da da saglasnost za ratifikaciju Ugovora o grantu (Koridor 5c2 u FBiH – Dio 3 – Poddionica: Tunel Ivan) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropskog zajedničkog fonda za zapadni Balkan, te okvirnog sporazuma o finansijskom partnerstvu između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine o posebnim aranžmanima za sprovođenje finansijske pomoći EU BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III)", saopšteno je. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti