Odličan početak avgusta u Neumu, čekaju se turistički vaučeri

06.08.2022. 08:17 / Izvor: N1
Neum

Izgradnjom Pelješkog mosta turistička ponuda Neuma je ugrožena, tvrdi dio neumskih ugostitelja.

Izgradnjom Pelješkog mosta turistička ponuda Neuma je ugrožena, tvrdi dio neumskih ugostitelja. No, statistički pokazatelji o posjetima za početak avgusta već su odlični, a vrhunac se očekuje nakon aktivacije turističkih kupona. U Neumu je i plava granica čija sigurnost uvjetuje uspješnu sezonu. Provjerili smo stanje na terenu.

Prvi put ikada na moru za trinaestogodisnju Nadu Nedić. Roditelji su odabrali Neum

"Preporučujem svima koji su prvi put na moru kao ja, da za početak, pošto svi idu u Crnu Goru, za početak ja preporučujem Neum", kazala nam je Nada.

Iako pojedini ugostitelji, koji ne žele stati pred kamere smatraju da je otvaranjem Pelješkog mosta Neum izgubio na turističkom potencijalu, ipak preporuka i potražnja za Neumom osjetna je već nakon najave mogućnosti korištenja turističkih vaučera. Početak avgusta u smještajnim kapacitetima prve kategorije je preko 90 posto iskorištenosti

"Zasigurno će veliki dio tih sredstava doći u Neum odnosno hotelijerima i turističkim djelatnicima i da na taj način imamo i dužu sezonu i da se bolje pozicioniramo i prezentiramo ono što imamo", kazao je Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Za sigurnost posjetilaca Neuma brine, između ostalih, i Granična policija BiH, koja nadgleda plavu granicu. U toku sezone zabilježi se 5-6 prekršaja prelaska plave granice.

"Dođu navrate, prekontrolišu da li sam registrovao čamac, da li nisam, ali rade odlično ovaj svoj posao. Brane ove naše granice morske", kaže ribar Muris Hamidović.

Do 22 avgusta na terenu djeluju i inspektori Federalne uprave policije koji vrše kontrolu plovidbe, a sve u cilju uspješne realizacije turističke sezone.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti